Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

L'Associació Catalana de Professionals del Turisme (ACPT), va celebrar aquest passat dimecres 27 de setembre la nostra junta mensual, coincidint amb la Setmana dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el seu any 8, una iniciativa global que busca conscienciar sobre la importància de l'Agenda 2030 i la seva implementació.

L'Associació Catalana de Professionals del Turisme (ACPT), celebràvem aquest passat dimecres 27 de setembre la nostra junta mensual, coincidint amb la Setmana dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el seu any 8, una iniciativa global que busca conscienciar sobre la importància de l'Agenda 2030 i la seva implementació.

En aquest context, l'ACPT reafirma el seu compromís amb la promoció dels ODS i la seva convicció que la sostenibilitat és la palanca de canvi necessària per transformar les empreses en entitats del futur. Durant la reunió, es van discutir diversos aspectes, incloent la importància de la Setmana dels ODS en el seu vuitè any de celebració i com l'ACPT pot contribuir de manera efectiva a aquest esforç global.

Tot i els esforços globals, és preocupant reconèixer que Espanya, fins a la data, ha recorregut eficientment només un 15% del camí cap al compliment dels ODS de l'Agenda 2030. Això subratlla la urgent necessitat d'un major compromís i acció per part de tots els sectors de la societat.

En aquest context, l'ACPT vol destacar-se com un actor compromès en l'impuls de la igualtat de gènere en el sector del turisme, en línia amb l'ODS 5 de l'Agenda 2030. Un exemple concret d'aquest compromís és la inclusió de tres nous membres en la nostra junta de govern aquest any 2023, dels quals dos són dones. Això reflexa l'esforç de l'ACPT per complir amb la meta 5.5 de l'Agenda 2030, que busca assegurar la participació plena i efectiva de les dones i la igualtat d'oportunitats de lideratge a tots els nivells decisoris en la vida laboral. La junta directiva de l'ACPT està composta per 6 dones i 5 homes, la qual cosa ressalta encara més el nostre compromís amb la igualtat de gènere i la diversitat en la presa de decisions.

A l'ACPT entenem que la igualtat de gènere és essencial no només com un objectiu en si mateix, sinó com un mitjà per avançar cap a un món més sostenible i just. A mesura que a l'ACPT continuem la nostra tasca en favor de la igualtat de gènere i l'Agenda 2030, desitgem convertir-nos en un exemple inspirador de com les organitzacions poden contribuir al canvi positiu i a la construcció d'un futur més igualitari i sostenible per a tots.